به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، مسعود رضایی پژوهشگر تاریخ معاصر تاکید داشت، امام با انتخاب روز قدس چند نتیجه بسیار محسوس را حاصل کردند؛ اول اینکه جریان مبارزه با صهیونیسم را اصلاح و از وابستگی به ناسیونالیسم عربی خارج و بعد فرهنگ و ایدئولوژی اسلام را بر این مبارزات حاکم کردند. به این ترتیب با وجود موتور محرکه اسلام، مبارزه با رژیم صهیونیستی برای همیشه و تا نابودی این رژیم ساریوجاری خواهد بود. رضایی البته معتقد بود این مبارزه محدود و صرفا دینی هم نیست و مبارزهای حقطلبانه و مبتنیبر آرمانهای انسانی است. جنایات رژیم صهیونیستی و نقض تمامی قوانین بینالمللی ازسوی این رژیم و مقایسه آن با جنایات سران آلمان نازی که منجر به محاکمه آنها در دادگاه نورنبرگ شد، از دیگر اشارات این تاریخپژوه بود. جنایاتی که صهیونیستها در طول 100 سال گذشته بهمراتب سنگینتر و جنایتکارانهتر علیه مردم فلسطین انجام دادهاند. از اینرو هولوکاست و بررسی ابعاد مختلف آن، از بخشهای خواندنی و مفصل این گپوگفت شد.
رضایی گفت هولوکاست اتفاق افتاده، اما در ابعاد ادعایی آن حتی طبق تحقیقات غربی جای تردید است. قابلتامل اینکه این تاریخپژوه برجسته کشورمان تصریح داشت طبق جدیترین نظریه هیتلر، عامل اجرایی طرح و نقشه سران صهیونیسم بودهاند. طرح و نقشهای که در کنفرانس بازل مطرح شده بود و سران صهیونیسم میخواستند با فشار بیشتر روی یهودیان آنان را از اروپا بهسوی فلسطین رهسپار کنند؛ طرحی که حمایت جدی انگلستان را نیز درپی داشت.از بحثهای مفصل و دقیق تاریخی درخصوص اشغال فلسطین که بگذریم، ناگفته پیداست ادعای ابراهیم یزدی درخصوص پیشنهاد روز قدس و بررسی ایدههای طیف تندروی جریان چپ در دهه 60 که برداشتی رادیکال از ایده صدور انقلاب داشتند و گریزی به طیف تندروی بعثه سال 66 یعنی امثال میردامادی و شکوریراد و چرخش عقاید این جریان در طول سالها نیز از دیگر بحثهای خواندنی این گفتوگو است.
محورهای مهم این گفت وگو به شرح ذیل است:
* سران نازی به کشورهای دیگر حمله و سرزمین آنها را اشغال کرده، مردم آن سرزمینها را کشته بودند. البته هدفشان هم این بود که برای همیشه در آن سرزمینهای اشغالی بمانند ولی شکست خوردند و آنها را در دادگاه نورنبرگ محاکمه کردند. مگر صهیونیستها غیر از این کارها را انجام دادند؟!
* همان هولوکاستی را که نازیها بهاصطلاح علیه یهودیها شکل دادند صهیونیستها بهمراتب سنگینتر و جنایتکارانهتر علیه مردم فلسطین انجام دادند.
* هولوکاست اتفاق افتاده است اما در ابعاد ادعایی آن، حتی طبق تحقیقات غربی، جای بحث و تردید وجود دارد.
* هیتلر عامل اجرایی طرح و نقشه سران صهیونیسم بود. سران یهود و صهیونیستها ازجمله مشوقان هیتلر و دستگاه نازی برای این اعمال فشارها به یهودیان بودند تا آنها در اروپا امنیت جانی و مالی نداشته و طبق نقشه طراحیشده، ناچار به مهاجرت به فلسطین شوند.
* نقش سیاستهای انگلیس در سوق دادن یهودیان به سمت فلسطین در امپراتوری عثمانی آن زمان یک نقش برجسته است.
* انگلستان با اعلامیه بالفور حمایت بزرگترین قدرت نظامی از مهاجرت یهودیان به فلسطین را اعلام و درنهایت به شکلگیری رژیم صهیونیستی کمک کرد. بهاصطلاح با یکتیر دو نشان را زدند؛ خود و اروپا را از شر یهودیان که اقلیتی منفور بودند نجات دادند و عامل خود را در قلب کشورهای اسلامی قرار دادند.
* امثال محسن میردامادی و بخشی از جریان چپ (بعد از انقلاب) برداشت خاصی از ایده صدور انقلاب داشتند که برداشت نامتعارفی بود و ایدههای افراطی و تندروانه در این زمینه داشتند. دست به کارهایی میزدند که به هیچوجه مورد تایید نبود. چهبسا موجب زحماتی هم برای کشور و نظام میشد.
* شاخص اینگونه افراد تندرو سیدمهدی هاشمی بود و با وی در یک نحله فکری بودند. اینکه بگوییم آیا آنها تحتتاثیر سیدمهدی بودند، نه واقعا چنین چیزی را نمیتوان گفت، اما اینکه بگویید اشتراکات فکری با آن روشهای سیدمهدی داشتند، درست است.
* آنها که در دهه 60 بهاصطلاح آتششان خیلی تند بود؛ اتفاقا در مراحل بعدی دچار استحاله فکری شدند و اساسا بحث مبارزه با سلطه آمریکا را کنار گذاشتند. بهعبارتی، از آن آتش تند آنچنانی، به این سمت چرخیدند که میگویند ما چارهای جز سازش با آمریکا نداریم!
* برای مبارزه با رژیم پهلوی برخی گروهها ازجمله سازمان مجاهدین خلق یا سازمان چریکهای فدایی خلق حتی بخشهایی از هیاتهای موتلفه اسلامی بودند که ایدههای مسلحانه را پیش میبردند. امام هیچگاه از اینگونه جریانهای مسلحانه حمایت نکرده است.
* امام(ره) از ابتدا تعالی و رشد فکری برای جامعه را اصل میدانستند. انقلاب اسلامی در ایران بهواسطه همین رشد آگاهیها صورت گرفت، بهواسطه فعالیتهای چریکی و پارتیزانی و ترور و... نبود. مردم آگاه شدند و انقلاب کردند. همین ایده را امام(ره) تحتعنوان صدور انقلاب در نظر داشتند.
* امام(ره) با حرکتهای مسلحانه بهمعنای تجهیز و تسلیح گروههای کوچک سیاسی و نظامی موافق نبودند؛ اما از حرکت ملتها در مسیر استقلال و مبارزه با نیروهای سلطهگر ازجمله آمریکا بهعنوان بزرگترین نیروی سلطهگر و بهتعبیر خود امام(ره)، شیطان بزرگ حمایت میکردند.
* ماهیت رژیم صهیونیستی نمودی از صهیونیسم جهانی است. باید صهیونیسم جهانی را مورد مطالعه قرار دهیم و ابعاد وجودی آن را درک کنیم، طرحها و نقشههای آن را برای دنیای امروز و پیریزی دنیای آینده بفهمیم و بعد رژیم صهیونیستی را بهعنوان نمونه و نمود از این صهیونیسم جهانی مورد مطالعه قرار دهیم.
* اگر در قالب رایگیری و همهپرسی از ساکنان اصلی سرزمین فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی یک دولت یهودی سر کار آمد، قطعا نظام جمهوری اسلامی آن را بهرسمیت خواهد شناخت.
* روز قدس بههرحال مثل کلمه طیبه است که ریشه آن محکم در زمین است و شاخوبرگ آن درحال رشد و گسترش است.
* اگر ایده روز قدس یک ایده ناکارآمد و بیارزش بود، این همه برای حمله و تبلیغات علیه آن سرمایهگذاری نمیشد.
مشروح گفت وگوی مسعود رضایی با «فرهیختگان» را از «اینجا» بخوانید.
* نویسنده: حانیه موحدین، دبیر گروه راهبرد